
Piekarnia Kraków - aktualną ofertę poznasz na tej stronie
Pieczywo jest wymieniany wśród najważniejszych elementów codziennego jadłospisu. Jemy go bardzo wiele, więc dobrze, kiedy okaże się on pierwszego gatunku. Nic zatem dziwnego, że wytwarzane przemysłowo chleby tracą ostatnio popularność – są niesmaczne, zaś po kilku dniach są już niezdatne do spożycia. Na naszym rynku ostatnio naprawdę często goszczą natomiast chleby wypiekane klasycznymi sposobami oraz pozbawione syntetycznych domieszek zwiększających ich właściwości. Dlaczego warto je jeść? Jak one są produkowane? Jak funkcjonuje rzemieślnicza piekarnia?
Jakie produkty proponuje nam tradycyjna piekarnia?
Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (na przykład w Krakowie) swoją ofertę opiera na tradycyjnych chlebach. Zazwyczaj bywają produkowane na zakwasie, ale możemy kupić też chleby na drożdżach. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni często wybierają chleby, które w ostatnich dekadach wycofano z rynku – między innymi precle. Rzemieślnicze pieczywo zawiera niekiedy również najróżniejsze nasiona oraz rodzynki.
Zalety wypieków z tradycyjnej piekarni
Źródłem doskonałej renomy tradycyjnego chleba jest zwłaszcza jego smak – pod tym względem plasuje się znacznie wyżej niż pieczywo z fabryki. Atutem opisywanego pieczywa jest też jego różnorodność – wśród setek odmian wszyscy ludzie kupią wyroby dla siebie. Nie sposób nie wspomnieć też tego, iż produkty, które proponuje tradycyjna piekarnia okazują się dużo zdrowsze, ponieważ nie dostarczają szkodliwych dla naszego zdrowia chemicznych ulepszaczy.
Kontakt:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]