
Szukasz pieczywa Kraków? Koniecznie odwiedź tę stronę
Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą diety człowieka. Jest produkowane z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, mak lub sezam.
Dlaczego należy jeść pieczywo?
Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie węglowodany, białka i aminokwasy. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej nabywać pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy gwarancję, iż spożywane produkty nieprędko staną są czerstwe.
Z niezwykłej troski o klienta i znakomitych wyrobów słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich wypieki wyrabiane jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję najlepszej jakości użytych składników i dobrego smaku.
Kontakt:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]